Gouden Spiker Festival

SCAO organiseert jaarlijks het Gouden Spiker Festival voor Brassbands en Fanfares die uitkomen in de 5e, 4e en 3e divisie. Wij bieden amateurorkesten een mogelijkheid tot een prachtig optreden voor publiek. Het Gouden Spiker Festival wordt georganiseerd voor Brassbands en Fanfares die uitkomen in de 5e, 4e en 3e divisie. Daarnaast is er op het festival plaats voor jeugdorkesten, incomplete orkesten en samenspeelgroepen. Deze muzikanten kunnen deelnemen aan de Festival Divisie.

Jurering
Een vakkundige jury beoordeelt de orkesten. Tijdens het festival worden geen punten bekend gemaakt, alleen de winnaars van de trofeeën. Hierdoor kent het Gouden Spiker Festival geen verliezers, enkel winnaars!

Iedereen is een winnaar!
Wij bieden een festival waar iedereen een geweldige dag beleeft! Musiceren en plezier maken is belangrijker dan het winnen van een prijs. Natuurlijk is het fantastisch om met een beker naar huis te gaan, maar het genieten van (elkaars) muziek is waar het bij ons om draait. In onze ogen is iedereen, die het lef heeft om op het podium te spelen met zijn of haar orkest, een winnaar!

20 Jaar
Het Gouden Spiker Festival heeft in 2015 voor de 20e keer het festival georganiseerd. Dat het festival populair is, blijkt wel uit het aantal deelnemende orkesten uit het gehele land. Jaarlijks melden ruim 60 orkesten zich aan voor het Gouden Spiker Festival.

Galaconcerten
Iedere festivaldag wordt afgesloten met een galaconcert. Hiervoor worden orkesten uit de hogere regionen uitgenodigd, die samen met een solist tijdens een concertprogramma verzorgt. De kers op de taart voor de de deelnemende orkesten. In het hele land wordt een hoop aandacht geschonken aan blaasmuziek in al haar facetten. Vaak worden de festivals, concoursen en wedstrijden meestal georganiseerd voor orkesten die musiceren op hoog niveau. SCAO richt zich met het Gouden Spiker Festival juist op (jeugd)orkesten op een later niveau: de basis van de amateurmuziek.

Informatie?
Neem kijkje op onze website en Facebook pagina.
Ook kunt een e-mail sturen, we beantwoorden uw vragen graag.